Ловеч Начало 

„Поглед към доброто“ е темата на шестото издание на „Работилница за репортери“

„Поглед към доброто“ е темата на шестото издание на онлайн ученическия конкурс-обучение за журналисти „Работилница за репортери“.

Кариерно ориентиране, досег до журналистическата професия, ценни насоки и менторство от популярни журналисти и специалисти в сферата ще могат да получат ученици от 9 до 12 клас от училища от цялата страна.

Тази година конкурсът-обучение за първи път ще се проведе на два етапа. Желаещите да предизвикат себе си и да покажат своя талант, могат да се регистрират за участие и да изпратят свое есе на тема „Поглед към доброто“  на  http://bit.ly/Rabotilnitsa2021 до 20 март 2021 г.

Класиралите се във втори етап участници ще бъдат разпределени по ментори. Първата им задача ще бъде поставена на 5 април, т.г.

Най-добрите материали от всяко предизвикателство ще бъдат публикувани в онлайн портала за новини EspessoNews.bg и по този начин ще намерят път към широката читателска аудитория.

И тази година ментори на учениците ще бъдат утвърдени специалисти в журналистическата професия и университетски преподаватели.

Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителен изпит по БЕЛ.

За поредна година патрон на проекта е българският евродепутат Ева Майдел, която ще предостави и голямата награда за победителя – пътуване до Брюксел.

Избрани новини

Leave a Reply